home
 

MIJN PROFIEL
Fieke Thomassen

Fieke

Vanaf mijn 18de  wist ik dat ik met mensen wilde werken. Nieuwsgierig ging ik op onderzoek en rondde mijn eerste opleiding tot sociaal cultureel werker af op de Sociale Academie in Sittard.
In het Vormingswerk voor werkende jongeren in Utrecht heb ik ervaring opgedaan met de denk- en leefwereld van werkende jongeren. In de periode dat ik moeder werd van twee prachtige kinderen had ik een zee van tijd voor vrijwilligerswerk en de studie Pedagogiek.
Na het opzetten van Speel-o- theek in Utrecht, van een Huiswerkclub in een Enschedees buurthuis en het besturen  van een Jongerencentrum in Hoevelaken zette ik in 1989 mijn eerste bedrijf op in Amersfoort:
Hit, instituut voor studiebegeleiding.

Dat bedrijf groeide in  12,5 jaar uit  tot een HIT. Een  kwalitatief uitstekend bedrijf, met  35 professionele  medewerkers , dat samenwerkte met ouders, mentoren, onderwijsbegeleidingsdienst en GGD Jeugd. Ik deed veel ervaring op met leerlingen die moeite hadden met leren, door faalangst niet konden presteren of hun motivatie zagen verdampen .Enkelen van hen leden onder de (vecht)scheiding van hun ouders, of onder hun ambities. Een aantal van hen had ernstige psychische problemen. Dat vormde de aanzet tot het vergaren van kennis op het gebied van Psychologie en Mediation. Om familieleden, die uit elkaar drijven door onderlinge problemen, beter te kunnen begeleiden specialiseerde ik me in Family Mediation.
Dit jaar ben ik aan het onderzoeken of de aanpak van voeding eveneens een bijdrage kan leveren aan het verbeteren van het psychisch welzijn d.m.v. een opleiding in de  orthomoleculaire geneeskunde

In 2002 besloot ik HIT te verkopen en startte een eenmanspraktijk:
PAM, praktijk voor Advies en Mediation. Een praktijk waarin individuele hulp geboden wordt aan jongeren en volwassen, die psychologische advies of bemiddeling nodig hebben.
In 2014 werd Studiepits opgezet. Een organisatie die ondersteuning biedt aan kinderen, jongeren en volwassenen met studieproblemen, die professionele hulp niet kunnen betalen
.

Mijn registraties als Pedagoog, Kinder- en Jeugd-psycholoog, Gezondheidszorgpsycholoog en Mediator heb ik tot 2017 aangehouden.
Door de ontwikkelingen in de gezondheidszorg en de negatieve invloed  van de zorgverzekeraar op dit mooie werk, heb ik besloten deze registraties niet meer te verlengen.
Ik ben nog steeds aangesloten bij het NIP, een beroepsvereniging van psychologen, en acht me gebonden aan de beroepscodes.